Luotettavaa kumppanuutta

Yhteistyöllä vaikutamme alan ja alueemme tulevaisuuteen

Asiantuntijamme toimivat aktiivisesti monissa toimikunnissa sekä ohjaus- ja työryhmissä, joiden tavoitteena on energia-alan kehittäminen kestävällä ja kannattavalla tavalla. Yhteisenä tavoitteena on toiminta- ja investointiympäristön rakentaminen vakaaksi, ennakoitavaksi ja turvalliseksi.

Tutkimusyhteistyö Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa tuo liiketoimintamme hyödynnettäväksi arvokasta tutkimustietoa. Samalla olemme mukana tiedeyhteisössä viemässä alan kehitystä eteenpäin ja luomassa uutta liiketoimintaa ja hyvinvointia alueelle.

Näissä olimme mukana 2019:

Asiakaslehti Energiaa toimitusneuvosto 
Elvera Oy  hallitus, varapj. 
Energiateollisuus ry  finanssisääntelytyöryhmä
Energiateollisuus ry   regulaatiotoimikunta, pj.
Energiateollisuus ry   vaalivaliokunta
Energiateollisuus ry sähkö- ja teleyhtiöiden neuvottelukunta 
Enerva Oy hallitus  
Kaakon Alueverko Oy hallitus, pj. 
Kymenlaakson kauppakamari  teollisuusvaliokunta 
Kymppivoima Oy hallitus 
Kymppivoima Hankinta Oy hallitus 
Kymppivoima Hydro Oy hallitus 
Orimattilan Lämpö Oy hallitus, varapj. 
PD-Power Oy  hallitus 
Power-Deriva Oy  hallitus 
Sesko Oy  SK20 komitea pj. 

KSOY stipendeillä edistetään alueen liikunta- ja kulttuurielämää

Osana  yhteiskuntavastuutamme myönnämme vuosittain stipendejä toiminta-alueemme ja omistajakuntiemme urheilijoille ja kulttuurinharrastajille. Stipendin saaja voi olla harrastuksensa parissa menestynyt nuori tai koko joukkue/ryhmä. Yksilö- ja joukkuestipendien lisäksi jaamme harrastetukea. Harrastetuki on tarkoitettu tukemaan niiden nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksia, joilla syystä tai toisesta ei ole mahdollisuutta jatkaa harrastuksen parissa ilman erillistä tukea. Harrastetukea myönnetään seuroille ja yhdistyksille, jotka jakavat tuen eteenpäin. 

Kymenlaakson Sähkön urheilu- ja kulttuuristipendejä ja harrastetukea jaettiin loppuvuodesta 14 kohteelle. Hakemuksia tuli yli 220, joista suurin osa urheilustipendin kategoriaan. Stipendejä jaettiin vuonna 2019 jo 14. kerran. 

Stipendiaattimme kertovat stipendin merkityksestä

Aapo Tilli, maastohiihtäjä

Olen harrastanut hiihtoa ja panostanut lajiin jo useita vuosia. Peruskoulun jälkeen lähdin opiskelemaan Vuokatin Urheilulukioon parempien harjoittelumahdollisuuksien takia. Stipendin merkitys minulle oli todella suuri, koska hiihto on tällä tasolla jo todella kallis ”harrastus”. Stipendin käytin uusien suksien hankintaan. 

Loviisan Tanssiopisto

Kymenlaakson Sähkö Oy jakoi harrastustukea syksyllä 2019 Loviisan Tanssiopiston tanssinharrastajille. Loviisan Tanssiopisto on tanssin taiteen perusopetusta järjestävä oppilaitos, jossa on n. 200 harrastajaa.

Kymenlaakson Sähkön harrastetuen avulla on lukuvuonna 2019–2020 voitu mahdollistaa viiden lapsen/nuoren tanssinharrastus ilman kurssimaksuja. Tanssiopistossa on ollut jo useita vuosia käytössä ns. Tanssikummi–vapaaoppilasjärjestelmä, jonka puitteissa perheet voivat joka syksy anoa kirjallisesti Tanssikummi–vapaaoppilaspaikkaa.

Koska kaikkea harrastustoimintaa ei voida järjestää maksuttomasti, on erittäin tärkeää pystyä rakentamaan tukikanavia motivoituneiden harrastajien taloudelliseen tukemiseen. Tanssin terveysvaikutuksia on tutkittu viime aikoina paljon, ja tutkimukset osoittavat tanssin paitsi kohottavan fyysistä kuntoa, myös lisäävän itseilmaisua ja itsetuntoa sekä vahvistavan sosiaalisia taitoja.

Kiitos Tanssikummi, Kymenlaakson Sähkö, avusta tanssin ilon eteenpäin viemisessä!

saippuakuplat3.jpg

kuva: Janne Lehtinen

Gracia Barra ry, Kouvola

Joukkuestipendi on mahdollistanut meille laajentumisen kansainväliseen junioreiden jujutsu-vyöjärjestelmään. Stipendin avulla olemme myös saaneet mahdollisuuden ottaa riveihimme liikunnan alalle koulutetun apuohjaajan, joka avustaa pääohjaajaa vaativassa tehtävässään. Näiden parannuksien avulla pystymme takaamaan kaikille ammattitaitoisen ja turvallisen harrastusympäristön myös jatkossa.