Yrityskatsaus

Monien muiden yhtiöiden tavoin KSOY siirtyi maaliskuussa pääasiassa etätöihin koronaviruspandemian leviämisen hillitsemiseksi. Pandemialla ja siihen liittyvillä toimenpiteillä ei ole ollut merkittävää vaikutusta KSOY:n liiketoimintaan. Sähkönjakelu ja -myynti ovat jatkuneet normaalisti, vaikka suuri osa henkilöstöstä tekee etätöitä.

Alkuvuoden sähkönjakeluun ovat vaikuttaneet helmikuun Tuuli-talvimyrsky sekä normaalia voimakkaammin puhaltaneet tuulet. Laajamittaisilta keskeytyksiltä kuitenkin vältyttiin, ja vähälumisen talven vuoksi lumikuormavikoja ei tänä vuonna esiintynyt. Panostukset sähköverkon kunnossapitoon ja uudistamiseen näkyvät asiakkaillemme vähentyneinä keskeytyksinä ja parantuneena toimitusvarmuutena.

Sähkön markkinahinnat lähtivät voimakkaaseen laskuun heti vuoden alussa. Poikkeuksellisen lämmin talvi vähensi kulutusta merkittävästi. Samalla sateinen ja tuulinen sää kasvatti vesi- ja tuulivoiman tarjontaa. Huhtikuun lopussa pohjoismaiset vesivarannot olivat selvästi keskiarvotasoja korkeammalla. Nämä tekijät yhdessä aiheuttivat jyrkimmän markkinahintojen laskun vuosikausiin.