Luotettavaa kumppanuutta

Urheilu- ja kulttuuristipendejä jaettiin 16. kerran

KSOY jakoi marraskuussa 2021 yhdeksän stipendiä sitoutuneille ja tavoitteellisille nuorille urheilijoille. Stipendien tarkoituksena on kannustaa nuoria harrastajia eteenpäin ja menestykseen lajinsa parissa. Hakemuksia vastaanotettiin yli 130 kappaletta. Vuonna 2021 kaikki stipendit myönnettiin yksilölajien harrastajille, koska KSOY ei muilla tavoin tue tai sponsoroi näiden lajien yksilöharrastajia. Stipendin arvo on saajalle 800 euroa. 

Tutustu nuoriin stipendiurheilijoihimme

Ronja Kronvall, Loviisa

ronjakronvall.jpg


15-vuotias maastohiihtoa treenaava Ronja Kronvall Loviisasta oli yksi nuorista, lupaavista urheilijoista, joille myönnettiin KSOY stipendi syksyllä 2021. Ronja kertoo, että stipendi onkin auttanut kuluvan kauden kilpailukaluston ja kilpailumatkojen rahoitusta. Talven aikana harjoitteluun kuuluu hiihtoa, juoksua ja voimatreeniä. Suunnitelmana on kiertää talven aikana mahdollisimman paljon kisoja ja nostaa omaa tasoa. Tavoitteet on kohdistettu Kuopion nuorten SM-kisoihin ja maaliskuun lopulla järjestettäviin Hopeasompa-kilpailuihin.

Kuva Kimmo Rauatmaa.

Nelli Viskari, Kouvola

nelliviskari.jpg

Kouvolalainen 17-vuotias kestävyysjuoksija Nelli Viskari sai syksyllä treenauksen taloudelliseksi tueksi KSOY stipendin. Nelli hyödynsi stipendin Portugalin harjoitusleirin rahoitukseen alkutalvesta 2022. Nellin päämatkat ovat 1 500 ja 3 000 metrin juoksumatkat, ja hän edustaa Lappeenrannan Urheilu-Miehiä. Nelli kertoi KSOY:lle talven harjoittelusta näin: "Harjoittelu sujuu todella hyvin. Syksyn ja talven olen tehnyt ihan perustreeniä, ja nyt helmikuussa on käynnissä hallikausi. Hallissa on tarkoitus kilpailla näillä näkymin kolme kilpailua. Sen jälkeen taas perustreeniä kohti kesää."

Kuva: Jouko Behm

Joona Hirvilahti, Hamina

joonahirvilahti.jpg

15-vuotias haminalainen Joona Hirvilahti sai syksyllä KSOY stipendin hiihtosuunnistuksen ja suunnistuksen harrastamiseen ja kilpailutoimintaan. Stipendirahoille tuli heti käyttöä, kun Joona sai tiedon valinnastaan nuorten EM-kisajoukkueeseen hiihtosuunnistuksessa. Stipendirahoilla hän hankki kahdet sukset. Hiihtosuunnistuskausi päättyi juuri EM-kisoihin. Kaudella Joona menestyi upeasti, ja saavutti kolme SM-mitalia sekä EM-kisoista mukaan tuli viestin kultaa ja keskimatkan neljäs sija.

”Nyt on aika vaihtaa sukset lenkkareihin ja keskittyä suunnistukseen. Suunnistuksen kisakausi alkaa muutaman viikon päästä. Huhti- ja toukokuussa kilpailen lähes joka viikonloppu ja alkukauden tärkein kilpailu on SM-sprintti. Kesän päätavoite on heinäkuun EM-kisat Unkarissa.”

Kuva: Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut 2022, Mika Ilomäki

Joululahjoitus lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

KSOY:n henkilöstö tekee perinteisesti päätöksen vuosittaisesta joululahjoituksen kohteesta. Vuonna 2021 kohteeksi valikoitui MIELI ry, joka edistää ja tukee lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Joulukeräyksen tuella lapset ja nuoret oppivat mielenterveystaitoja, jotka suojaavat mieltä läpi elämän ja auttavat kohtaamaan kriisejä. Mielenterveystaitojen vahvistaminen ehkäisee yksinäisyyttä, koulukiusaamista ja syrjäytymistä.

Verkostoitumista ja yhteistyötä toimikunnissa ja ohjaus- ja työryhmissä

Asiantuntijamme toimivat aktiivisesti monissa toimikunnissa sekä ohjaus- ja työryhmissä, joiden tavoitteena on energia-alan kehittäminen kestävällä ja kannattavalla tavalla. Yhteisenä tavoitteena on toiminta- ja investointiympäristön rakentaminen vakaaksi, ennakoitavaksi ja turvalliseksi.